Carpaccio av kammskjell

CARPACCIO AV KAMSKJELL

 

 

 

 

For 4 personer

 

8-10 kamskjell

1 mango

½  plante fersk koriander

2 lime, skall og saft

1 ss olivenolje

1 avokado

eple i små terninger

agurk i små terninger

½ rød chili steinene fjernet og finhakket

salt og malt hvitpepper

 

1. Skyll kamskjell, og skjær dem i tynne skiver. Fjern skallet på mangoen, og skjær i like tynne skiver. Fjern skall på agurken, og gjør likens. Skjær chili i millimetersmå terninger.

2. Bland sammen terningene og strø finrevet limeskall, limesaft, salt og pepper, og deretter olivenolje. Smak til. Retten skal ha høy syre. Vend i strimlet fersk koriander etter smak.

3 Del avokadoen, ta bort kjernen og skjær i tynne skiver. Avslutt med å vende i avokadoen. Viktig at de tas til slutt fordi de kan lett forandre farge. (Ha lime eller sitron saft over for å unngå at de blir brune).

Tillegg:(Brunoise: epler, agurk og chili)