MANGO BASILIKUM SORBET
Du trenger:
4 store mango, rensket og kjøttet fjernet fra stein.
1,5-1,75 dl basilikum sirup(se egen oppskrift)
4 ss sitron juice
1 ss frisk sitron skall,rispet
1 klype salt
3 ss vodka (valgfri – gjør at sorbeten ikke fryses så hard)
Slik gjør du:
Lag basilikum sirup, se oppskriften, og kjøl den den til rom temperatur. I mellomtiden hakk mangoen I biter. Når sirupen er avkjølt, siles den for å fjerne basilikum bladene, og ha den så over i en foodprosessor, sammen med mangoen, sitron skall, salt og vodka. Kjør den til den er helt glatt og fin. Hell I sitronsaften mens du kjører blenderen.
Basilikum sirup:
Ingredienser:
2,5 dl kopp vann
2,5 dl sukker
1 dl pakket med ferske basilikum blader, finhakket
Slik gjør du:
Ha sukker og vann I en liten saus panne, og la det koke. Tilsett basilikum, og la det småkoke I 5 minutter. Hell over I en bolle, og la det avkjøle seg. La stå I kjøleskapet til du trenger den.