Oppskrift på Mango Basilikum sorbet

 MANGO BASILIKUM SORBET

 

 

 

 

Du trenger:

4 store mango, rensket og kjøttet fjernet fra stein.

1,5-1,75 dl basilikum sirup(se egen oppskrift)

4 ss sitron juice

1 ss frisk sitron skall,rispet

1 klype salt

3 ss vodka (valgfri – gjør at sorbeten ikke fryses så hard)

 

Slik gjør du:

Lag basilikum sirup, se oppskriften, og kjøl den den til rom temperatur. I mellomtiden hakk mangoen I biter. Når sirupen er avkjølt, siles den for å fjerne basilikum bladene, og ha den så over i en foodprosessor, sammen med mangoen, sitron skall, salt og vodka. Kjør den til den er helt glatt og fin. Hell I sitronsaften mens du kjører blenderen.

 

Basilikum sirup:

Ingredienser:

2,5 dl kopp vann

2,5 dl sukker

1 dl pakket med ferske basilikum blader, finhakket

 

Slik gjør du:

Ha sukker og vann I en liten saus panne, og la det koke. Tilsett basilikum, og la det småkoke I 5 minutter. Hell over I en bolle, og la det avkjøle seg. La stå I kjøleskapet til du trenger den.