CARPACCIO AV KAMSKJELL
For 4 personer
8-10 kamskjell
1 mango
½ plante fersk koriander
2 lime, skall og saft
1 ss olivenolje
1 avokado
eple i små terninger
agurk i små terninger
½ rød chili steinene fjernet og finhakket
salt og malt hvitpepper
1. Skyll kamskjell, og skjær dem i tynne skiver. Fjern skallet på mangoen, og skjær i like tynne skiver. Fjern skall på agurken, og gjør likens. Skjær chili i millimetersmå terninger.
2. Bland sammen terningene og strø finrevet limeskall, limesaft, salt og pepper, og deretter olivenolje. Smak til. Retten skal ha høy syre. Vend i strimlet fersk koriander etter smak.
3 Del avokadoen, ta bort kjernen og skjær i tynne skiver. Avslutt med å vende i avokadoen. Viktig at de tas til slutt fordi de kan lett forandre farge. (Ha lime eller sitron saft over for å unngå at de blir brune).
Tillegg:(Brunoise: epler, agurk og chili)